donderdag 26 juli 2012

Dag 8. Yosemite Park

Vanmorgen weer op tijd wakker geworden, helaas zijn deze bedden niet zo lekker als die in het hotel in Monterey :-) En het is hier ook veel warmer 's nachts. Maar goed, geeft niets, we willen toch op tijd naar Yosemite Valley rijden, voor de drukte. Dus gaan we zo rond 08.30 uur op weg. We rijden weer door het prachtige gebied aan de buitenrand van Yosemite park. Wat een schitterende rotspartijen, jeetje zeg, we weten van gekkigheid niet waar we als eerste moeten kijken/filmen/fotos...

Al gauw rijden de officiĆ«le poort door, en kopen de jaarpas voor zo goed als alle Nationale Parken van Amerika. En als snel daarna komen we bij het eerste ongelooflijke mooie uitzicht op "El Capitan" 

DSC00434

DSC00435

DSC00440

We wandelen naar de andere kant van de weg en lopen naar Bridalveil, dit is een waterval waar nu maar een klein straaltje vanaf komt, maar in het voorjaar stroomt het water er flink vanaf door de smeltende sneeuw. 

DSC00443

DSC00448

Daarna rijden we door tot aan de parkeerplaats in Yosemite Valley. We nemen een plattegrondje bij het Visitor's Center mee en gaan op pad. We lopen verschillende wandelroutes, de een heftiger dan de ander. Pa en Ma lopen alleen het eerste wandelpad met ons mee, deze was goed te doen voor de minder goede wandelaar.

De foto's geven een impressie van we onderweg hebben gezien. Eigenlijk is het niet vast te leggen op foto, het is zooo groots, je loopt in een vallei met aan alle kanten prachtige rotspartijen en bossen.

DSC00450

DSC00454

DSC00462

"Half Dome":

DSC00463

DSC00465

DSC00468

Bij Curry Village hebben we nog een vroege lunch genomen, lekker een croissantje gegeten. We moesten de eekhoorntjes bijna van onze tafel af jagen. Ze zaten echt aan alle kanten om ons heen. Wel heel leuk om te zien. We hebben ze uiteraard niet gevoerd, maar wel even gelokt door een houtje vast te houden waardoor het lijkt alsof je iets te eten voor ze hebt. Tja, 1x voor de foto dan.

DSC00472

DSC00474

DSC00476

DSC00478

DSC00480

DSC00483

DSC00488

Tegen het eind van de middag beginnen we moe te worden, nouja, vooral Sem en ik dan…Mike had nog wel door kunnen gaan. We nemen de shuttle bus terug naar het visitor center, dat is trouwens echt heel handig die shuttle bus. Die rijdt de hele valley door en stop bij alle belangrijke punten, je kunt zo op- en uitstappen. Onderweg rijden we op deze manier nog langs verschillende uitzichtpunten. Prachtig!

Uiteindelijk komen we bij het visitors center en heel toevallig zijn Pa en Ma daar ook net terug gekomen. Die hadden lekker op hun eigen tempo de Valley bekeken. Prima geregeld. We moesten voor Sem zijn Junior Ranger programma nog even naar een verhaal van een echte Ranger luisteren. Lekker in de schaduw hebben we naar de Ranger geluisterd die alles heeft verteld over de beren die hier leven. Echt helemaal boeiend, super leuk. Daarna mocht Sem zijn Ranger badge gaan halen, natuurlijk moest hij nog wel eerst de eed afleggen, echt zoooo leuk. Super trots is hij!

DSC00495

DSC00496

Daarna zijn we op ons gemakje terug gereden naar het hotel. Daar aangekomen zijn Sem en Mike meteen gaan zwemmen in de Merced River naast ons hotel. Helemaal avontuurlijk, Sem kreeg er geen genoeg van :-)

DSC00497

DSC00499

Nu zitten we uitgeput op bed lekker een filmpje te kijken. Allemaal schoon gewassen en klaar voor het avontuur van morgen :-)

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's en zo herkenbaar voor mij.
    Jullie maken echt een mooie trip.
    Zijn jullie nog op die grote rotsblokken bij de Breidalveil waterval geweest?
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een gave twee dagen! Helemaal mooi die foto's! Nog beren gezien :-) Ga je die ook met een stokje lokken voor de foto hahaha. Ah joh, dat durft Mike toch wel ;-)

    Merk je goed het verschil in dialecten vergeleken met Florida? En in mentaliteit ook of toch niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zeg ! Ook die Junior Ranger programma's, vonden onze kids ook altijd geweldig. Heb je het tentenkamp in Curry Village nog gezien ... Wat een drama, en dan heb jij het over een slecht bed !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke en vooral mooie foto's zeg, wat een indrukken doen jullie op in zo'n dag!

    BeantwoordenVerwijderen