zaterdag 28 juli 2012

Dag 10. Van Bishop naar Death Valley

Vanmorgen geprobeerd uit te slapen, maar achja lukt gewoon niet :-) Alweer rond 7 uur wakker. Maar blijf wel even lekker liggen om te lezen, heerlijk. Sem is bij Opa en Oma slapen en Mike is nog in diepe rust. Even lekker lezen :-)

Dan wordt toch Mike ook wakker en even later staat ook Sem aan de deur te kloppen dat hij zijn zwembroek aan wil doen, want het is al zeker 8 uur en dus tijd voor het zwembad :-) Nouja, prima allemaal hoor. Ma gaat met Sem naar het zwembad terwijl wij even wat gaan ontbijten. Dat zit bij dit hotel in de prijs, en het valt dan ook echt niet tegen. Prima broodjes, cornflakes,   koffie en jus.  Even later komen Sem en Ma en later ook Pa bij het ontbijt.

Hierna rijden Mike en ik nog even naar een boekwinkeltje om de hoek, maar helaas is dat een beetje een vreemd winkeltje…veel boeken van plaatselijke schrijvers? Hmm..niet echt wat ik zocht. We gaan maar gauw terug naar het hotel. We checken uit en gaan nog even langs de supermarkt Vons, we halen flink wat water maar ook nog wat appels en worteltjes. Ook tanken we de auto weer vol. (voor ca 0,80 eurocent per liter, ff snel gerekend..)

DSC00549

Dan rijden we echt naar Death Valley. We voelen al snel de temperaturen oplopen. We stoppen op een enkel uitzichtpunt, tis alweer zo prachtig allemaal. Heel anders dan we tot nog toe hebben gezien, en dat maakt het zo bijzonder. Je hebt hier zoveel  verschillende landschappen. Super gaaf allemaal.

DSC00548

DSC00551

DSC00554

DSC00562

DSC00574

Zo rond 15.00 uur komen we bij ons hotel. We checken in en krijgen 2 leuke cabine, een soort 2 onder 1 kap huisjes. Echt heel leuk en heel netjes ingericht. 2 Schommelstoelen op de "porch", helemaal schattig.

Wederom schieten we meteen onze zwemkleding aan. Ma en ik nemen meteen even de vieze was mee, de wasmachines staan vlakbij het zwembad. Kunnen we even wat was wegwerken. Daarna duiken we het zwembad in! De meter naast het zwembad (in de schaduw) geeft 47 graden aan. OMG tis echt heet. Zo heet dat je echt niet op je blote voeten van je ligbedje naar de rand van het zwembad kunt lopen. (Beetje onderkant voetje verbrand..)

DSC00585

SAM 0835

SAM 0834

SAM 0833

Zo brengen we eigenlijk de rest van de dag door. Als het een beetje begint te schemeren zo rond 19.00 uur besluiten we wat te gaan eten. We nemen een lekkere salade en Sem een pizza, al eet Mike het grootste deel hiervan op :-) En de rest ligt nu in de koelkast...

SAM 0840

Dan gaan Mike, Ma, Sem en ik nog even op pad, we willen graag de Devil's Golf Course zien. Dat ligt hier een minuutje of 15 rijden vandaan. En het is prachtig onderweg, de zon gaat langzaam onder…schitterende kleuren.

DSC00595

DSC00606

DSC00600

We struinen wat rond tussen de wonderlijke zout-bulten en Sem zoekt natuurlijk wat losse steentjes als souvenirs. Als we daarna terug rijden begint het echt donker te worden en ziet ons hotel/cabin er super gezellig uit. Het idee van nog even lekker in de schommelstoel lezen laat ik snel varen en ga meteen ons huisje in, in de airco. Sem gaat weer bij Oma en Opa slapen. En wij gaan lekker tv kijken. En ondertussen zet ik de blog weer online, en dan nu echt lekker lezen :-)

DSC00614

DSC00615

Morgen naar Las Vegas! 

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke locatie is dit zeg, en wat zijn de foto's weer mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Las Vegas!! LEuk!! Veel foto's wil ik zien :-) OMG 47 graden? Kan je dan wel uit het zwembad uberhaupt? Goed smeren!!
    Een hele andere hitte dan Florida denk ik. Veel droger of niet? Wanneer gaan jullie in die mooie "dingen" lopen. Ik ben vergeten hoe het heet? Die afdaling in de grond zeg maar.
    Vergeten jullie niet een of andere gave sleutelhanger voor Nadieh? Hoe kitscher hoe beter ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker dagje weer ! En dit is pas ECHT warm ! Morgen, of beter: straks, lekker naar Vegas. Ben benieuwd !

    BeantwoordenVerwijderen