donderdag 26 juli 2012

Dag 7. Van Monterey naar El Portal, Yosemite

Vanmorgen ging echt de wekker af :-) Maar geeft niet, ik was toch al wakker, min of meer. Sem is eigenlijk de enige die totaal geen last lijkt te hebben van enig tijdsverschil. Vanaf dag1 slaapt hij gewoon "net als thuis". 

SAM 0790

Maar goed, we douchen allemaal, kleden ons aan en pakken de laatste spulletjes weer in de koffers. We checken uit en stellen de tomtom in het plaatsje Gilroy, daar zit een Walmart supercentre en een premium outlet. Het is een uurtje rijden naar Gilroy, dus we zijn er zo. Gilroy blijkt het plaatsje van de Knoflook te zijn! OMG, en dat is te ruiken ook zeg! Gatsie. Mike vind het wel lekker ruiken zegt hij….

SAM 0792

SAM 0793

Anyway, om 09.00 uur staan we bij de gigantische Walmart binnen. Heeeeeerlijk, wat een fijne grote walmart. We gaan allemaal ons eigen weg, en spreken om half 11 weer af bij de ingang. Eindelijk vinden we zo goed als alles wat we nog nodig hadden. Sem krijgt nog een Angry birds pyjama die hij zo leuk vind. 

SAM 0796

SAM 0797

SAM 0799

Als we allemaal klaar zijn, en de buit in de auto opbergen besluiten niet meer te gaan winkelen bij de Outlets, maar gewoon naar het hotel te rijden. Het is hier nu al heel warm en Sem wil heel graag gaan zwemmen. Prima, in Las Vegas komen toch nog genoeg Outlets. We stellen de tomtom weer in en gaan op weg. Het is precies 3 uur rijden naar El Portal, naar ons hotel aan de rand van de ingang van Yosemite Park.

We komen nu al de meest prachtige uitzichten tegen. Echt genieten om hier zo te kunnen rondrijden.

SAM 0802

SAM 0804

SAM 0806

SAM 0810

Precies om 15.00 uur komen bij het hotel aan. Wat ligt dit prachtig midden tussen de bomen en Merced River. We kunnen gelukkig ook meteen de kamers op. We slapen op de 2de verdieping, tegen de bergkant aan. We "gooien"  de koffers binnen en trekken meteen onze zwemkleding aan, het is zoooo heet buiten dat we niet kunnen wachten om in het zwembad te plonzen! 

SAM 0811

SAM 0812

SAM 0815

Tot een uurtje of half 7 overmaken we ons in en rond het water. Dan krijgen we toch wel honger en gaan terug naar de kamer om te douchen en op te frissen. Sem besluit bij Pa en Ma te eten, die hebben nog vanalles in de koelbox zitten. Prima! Mike en ik gaan een hamburger eten in het bijbehorende restaurantje van het hotel. Smaakt allemaal prima, al is het menu voor mij veel te veel. Wel heerlijk; een salade bar; eindelijk lekkere tomaatje, komkommertjes en worteltjes op! 

Daarna lopen Mike en ik nog even langs de rivier die langs ons hotel loopt. Mike was hier 's middags met Pa en Sem ook even geweest en ons dat ik ook perse even langs de rotsen in het water moest wandelen :-)

SAM 0817

SAM 0828

 

SAM 0825

Dan gaan we terug naar de kamer waar we nog even tv kijken maar als snel voel ik mijn kleppies dichtvallen :-)

Nog even wat foto's van het hotel:

SAM 0823

SAM 0821

SAM 0822

En deze is van het gebouw waar wij slapen, wij slapen boven, aan de achterkant. En, hilarisch die 2 CIA wagens voor de deur!

SAM 0820

 

1 opmerking:

  1. Heerlijk, die rivier zo dichtbij, die prachtige omgeving. Maar ook die twee mega auto's, haha, die verpesten de natuur weer ! Staan jullie ook zo vaak bij de tank ....

    BeantwoordenVerwijderen