donderdag 19 juli 2012

Dag 1. Vetrek!

Vandaag begon de dag voor ons erg vroeg, om precies te zijn moesten we om 02.30 uur opstaan, mijn ouders zouden namelijk om 03.00 uur voor onze deur staan. Mike en ik hadden bedacht dat we gewoon lekker op de bank tv zouden kijken en dan wel zien of we nog naar bed zouden gaan of dat we op de bank in slaap zouden vallen. (Dat is namelijk bij mij meestal wel het geval :-) )

Uiteindelijk werd ik toch al om 02.00 uur wakker….op de bank dus...nouja, prima dan, op ons gemakje aangekleed en gewassen. Mike nog een bakkie koffie erbij, Sem inmiddels ook wakker geworden van mijn gerommel in de badkamer denk ik.  Daarna de laatste toiletartikelen in de koffer gestopt. Nu kon Mike alle koffers in de auto laden. Zo goed als meteen kwamen ook mijn ouders aanrijden en gingen we dan eindelijk op weg naar Schiphol.

Daar aangekomen ging alles heel gemakkelijk, auto op lang parkeren gezet, met de koffers in de shuttle bus naar de vertrekhal, daar nog even een rondje koffie. En uiteraard voor Mike een whopper :-) Achja, lekker vroeg, maja tis vakantie zullen we maar zeggen. Bij de incheckbalie stonden om 06.15 uur vooraan en ook het inchecken ging verder zonder problemen. Daarna nog wat rond gelopen om vervolgens te boarden bij G8. 

SAM 0741

Tijdens deze vlucht hebben we ons prima kunnen vermaken met het entertainment systems, ieder zijn eigen schermpje in de stoel voor ons, met meer dan 50 films en series en games. Vlak voor het landen in Newark New York zagen we de prachtige skyline van New York en ook nog het vrijheidsbeeld! Super! 

Vervolgens gaan we door de rij van Customs, door de rij van opnieuw je bagage inleveren, door de rij van check check en nog een check…takes foerier.. Dan zijn we eindelijk bij de gate voor de volgende vlucht, helaas een vertraging van 1 uur. Nouja dat is nog te doen, we gaan lekker wat eten. De eerste sushi voor mij :-) en voor Mike de 2de hamburger, en Sem eet van ons allemaal iets mee.

SAM 0754

Als we dan weer eens bij de gate gaan kijken blijken we nog een uur extra vertraging te hebben. Lang verhaal kort: uiteindelijk komt er elk half uur een uur extra vertraging bij en uiteindelijk vertrekken we pas 23.00 uur New York tijd ipv de geplande 17.00 vlucht (in Nederland is het dan 6 uur later…)

We zijn uiteindelijk helemaal gesloopt en vallen in en uit hazenslaapjes. We zijn met Sem maar op de grond gaan liggen bij de gate onder onze vesten. Balen balen balen. Maarja, niks aan te doen. Er scheen verschrikkelijk noodweer in de omgeving te zijn. (Nu moet ik zelf zeggen dat wat wij zagen buiten voor Nederlanse begrippen gewoon een lekker onweersbuitje was hoor…)

SAM 0756

Na een lange lange lange dag landen we dan eindelijk om 02.30 uur San Francisco tijd in San Francisco. (In Nederland is het 9 uur later overigens) Om vervolgens ons kleine dramaatje compleet te maken: onze koffers staan nog in New York…helaas.

Dan maar naar Alamo, waar we ook nog redelijk lang moeten wachten op onze auto's, die worden nog gepoetst en schoongemaakt. Maar gelukkig is het het wachten waard want er worden 2 prachtige zwarte Chevrolets Suburbans voorgereden. Wauw!!! Hysterisch groot! Heerlijk! Mike gaat uit zijn dak van geluk!

SAM 0758

We zijn nu net in ons hotel aangekomen, erg vriendelijk ontvangen en een prachtige hele ruime kamer. Het is nu 06.30 uur in de ochtend en we zijn compleet over de vermoeidheid heen. Achja, eind goed al goed…(op de koffers na dan nog even)

Sem ligt lekker in bad, hij is vandaag jarig, en dat gaan we straks lekker vieren met taart en kadootjes!

SAM 0760

6 opmerkingen:

  1. Nou je bent er dat is het belangrijkste. En voor Sem van Harte gefeliciteerd. De vakantie kan beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat was een aardig rampzalige reis zeg. Eerst zoveel vertraging en dan ook nog geen koffers.
    Hoop dat ze snel gebracht worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh no wat een vertraging! En wanneer komen de koffers nu aan? Een laaannggeee vlucht dus. Nouja, nu is tie voorbij en kan de pret beginnen. Sem, wat heb je gehad voor je verjaardag?

    xx Bojoura , Cor en Levi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van Harte Gefeliciteerd Sem, maak er maar een leuke dag van!

    Wat een lange vreselijke reis hebben jullie achter de rug...probeer die maar zo snel mogelijk te vergeten en ga op de geniet stand!
    Heel veel plezier.
    groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sem, thumbs up! ook voor je haar... ;-)

    xx je tante (de leukste die je hebt)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, wat een drama zeg !!! Had nog niet eerder bij kunnen lezen .... Dan ben je pas echt gesloopt ... Maar die auto, daar doe je het toch voor, echt super !!!

    BeantwoordenVerwijderen