zondag 12 augustus 2012

Dag 25/26. Las Vegas-New York-Amsterdam

Oehhhhh, de wekker ging echt om 03.00 uur al….sjezus, wat hysterisch vroeg. Maja, ben wel meteen wakker want ik hoor aan alle kanten weer sirenes. Ik kijk snel door het raam naar de strip, daar is weer vanalles aan de hand. Drukte volop..politie, brandweer, you name it!

We bellen Pa en Ma voor de zekerheid, of ze ook wakker zijn, ja hoor, we kunnen gaan. We verzamelen de koffers en trolley's en zeulen alles mee naar de lift en daarna de auto in. Als we overigens de lift uitkomen in het casino komen blijkt dat Las Vegas echt nooit slaapt, alles is in volle gang, de gokautomaten maar ook de restaurants, echt alles gaat gewoon door!

Al snel rijden we het vliegveld binnen, we leveren probleemloos de auto in en gaan met de shuttle naar de terminal. Daar blijkt een enorme rij te staan voor de vluchten van United. Gelukkig blijkt de rij wel erg snel te gaan. Na wat moeilijkheden met de boardingpassen printen is het dan toch gelukt, de koffers zijn ingeleverd, wij hebben de passen en kunnen naar de gate.

Daar hoeven we maar heel even te wachten tot het boarden begint. We hebben prima plaatsen en alles gaat volgens plan. het is een vlucht van ongeveer 5 uur. Daarvan slapen we zo goed als allemaal een uurtje of 3, dus dan lijkt het ineens best snel te gaan. Wanneer we op Newark komen, mooi op tijd, is het zo gepiept allemaal, je hoeft namelijk niet je koffers weer opnieuw af te geven, dat gaat allemaal automatisch. Dus we hoeven alleen maar naar de volgende gate te lopen. (Vol horror lopen we langs de gate waar we op de heenweg zo ongeveer gekampeerd hebben..)

Tja, dan gaan we nog maar wat eten, we hadden op de 1ste vlucht niets gekregen, dat wisten we ook en vinden we ook niet zo erg.  Mike en ik nemen nog wat sushi en Sem sluit de vakantie af met frietjes van de Mac :-)

De vlucht van New York naar Amsterdam gaat gelukkig ook allemaal soepeltjes. We proberen zoveel mogelijk te slapen maar helemaal goed lukt het niet. Tja, we zullen we zien thuis hoe dat gaat met die jetlag..

We komen keurig om 08.00 aan op Schiphol, de koffers komen ook meteen de band af gerold, allemaal heel soepel. Het kan bijna niet waar zijn! Snel zitten we in de shuttle bus naar het P3 terrein. Daar gaan Pa en Mike de auto's halen. En tja, dan duurt het naar mijn gevoel net ietsjes te lang….en ja hoor, daar komen ze aangereden, Pa zijn auto sleept de onze! OHNEE hè?? Accu leeg. Hoe kan dat nou? Vrij nieuwe auto, 3,5 week stilstaan moet toch wel kunnen?

Gelukkig zit de ANWB op het terrein en na een kort telefoontje met SEAT mag deze ANWB meneer de accu fixen voor ons. Hij verteld dat hij het vermoeden heeft dat de accu leeg is gelopen doordat men al drukkend op de sleutel knopjes van vergelijkbare autos het systeem in werking zet. Het systeem gaat dan zoeken of de code de juiste is bij deze auto. Tja, wij hebben geen idee. Vrijdag stond al een afspraak bij de garage, daar ook nog maar eens aankaarten.

Anyway, daarna waren we snel op weg en snel thuis. Altijd weer even wennen aan de Nederlandse wegen en vooral aan ons kleine dinkietoy autootje in vergelijk met die enorme bak! 

Thuis gekomen snel iedereen laten weten dat we veilig thuis zijn. Daarna druppelt Oma al snel binnen met onze hondjes, dat is altijd weer zo fijn om die te zien! Heerlijk ff kroelen! Daarna komen vrienden ook gezellig langs, en mijn zus met neefje die deze ochtend ook thuis waren gekomen uit Italie. Vakantie verhalen worden uitgewisseld, lekker in de tuin zittend. (Wij vinden het een prima temperatuurtje, soms beetje fris zelfs :-)  )

Al met al een prima thuis komst. Fijn om toch ook weer thuis te zijn. Morgen gaat het gewone leven weer beginnen, Sem naar school en wij werken. Ach ja, we hebben een prachtige vakantie om op terug te kijken. 

Via deze weg wil ik dan ook iedereen die ons blog heeft gelezen bedanken voor de leuke reacties. Dat maakt het bloggen toch altijd nog wel net extra leuk. Bedankt ook iedereen voor alle tips, zeer gewaardeerd! Bedankt!!

4 opmerkingen:

  1. Supertrip geweest !! En gelukkig een soepele terugreis. en ja, wat is je eigen auto dan ineens klein, zeker met die slagschepen van jullie. Sterkte met de jetlag de komende dagen, gewoon gaan werken is toch echt het beste. Lekker meegenoten van jullie mooie reis, goed dat je het verslag steeds hebt kunnen bijhouden !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Davina

    Heb last van het tijdsverschil, kan niet slapen maar had je blog nog niet gelezen,prachtig verhaal goed weer gegeven in beeld en tekst wat we gezien en gedaan hebben.
    Wil je nog even bedanken voor de prachtige reis die je zo goed gepland hebt en waar je de nodige tijd ingestoken hebt, om het maximale eruit te halen.

    Het was heel bijzonder en de moeite waard.

    Dikke kus ma xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan is het voor jullie ook ineens weer voorbij, jammer hoor.
    Gelukkig is de terugreis prima verlopen. Jammer van de auto die niet meer wilde starten.
    Ik vraag mij af of het een probleem van de SEAT is. 2 jaar geleden hadden wij met de Passat nergens last van maar dat was na twee weken. Wij bezitten nu ook een SEAT.
    Vandaag al weer naar school en werken, is volgens mij wel de beste manier om in het ritme te komen.
    Sterkte in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is weer voorbij. Maar jullie hebben een hele mooie vakantie gehad zeg. Daar kun je nog lang op terug kijken. Ben benieuwd naar de volgende trip.
    Succes met wennen(gelukkig werkt het weer wel mee)

    BeantwoordenVerwijderen